Суб’єкти виборчого процесу, яких представляли на президентських виборах 2014 року члени ОВК від фракцій і політичних партій, які взяли участь у формуванні ОВК на парламентських виборах 2014 року

12

Переглянути інтерактивну візуалізацію

 

Інтерпретація.

Графік демонструє співпадіння по членах окружних виборчих комісій на дострокових президентських виборах 2014 року і дострокових парламентських виборах 2014 року.

Ліва колонка відображає кандидатів у Президенти України, які брали участь у формуванні ОВК. У правій колонці відображені політичні партії, які сформували ОВК на дострокових парламентських виборах 2014. Для спрощення парламентські фракції «Партії Регіонів», «Батьківщини», «УДАРу» і «Свободи» об’єднані із відповідними партіями, а їхні квоти на членів ОВК підсумовані.

Загалом, із сьогоднішніх 3 823 членів ОВК 793 брали участь у роботі окружних комісій на президентських виборах 2014 року.
В першу чергу на себе звертає увагу інтенсивність зв’язків між такими кандидатами у Президенти України і політичними партіями:

Добкін М.М. – Партія Регіонів (66 співпадінь)
Ляшко О.В. – Радикальна Партія (29 співпадінь)
Порошенко П.О. – СОБОР (53 співпадіння)
Порошенко П.О. – УДАР (21 співпадіння)
Симоненко П.М. – Комуністична Партія України (54 співпадіння)
Тимошенко Ю.В. – Батьківщина (100 співпадінь)
Тягнибок О.Я. – Свобода (95 співпадінь)
Шкіряк З.Н. – Батьківщина (68 співпадінь)

Більшість із цих пар є передбачуваними, оскільки більшість кандидатів у президенти очолюють відповідні політичні партії.
Наявність зв’язків між кандидатами у президенти і політичними партіями, які з ними не асоціюються свідчить на користь того, що квоти на членів ОВК від цих політичних партій будуть заповнюватись людьми, лояльними до тих політичних сил, які сьогодні асоціюються із відповідними кандидатами у президенти. Прикладами можуть слугувати зв’язки між Порошенком П.О.і СОБОРом, Ліберальною Партією, а також Ляшком О.В. і Соціалістичною Партією України.

Також варто прослідкувати сукупну інтенсивність зв’язків між кандидатами Порошенком П.О., Клименком О.І, Куйбідою В.С. із політичними партіями у лівій колонці. Відомо, що на минулих президентських виборах двоє останніх були технічними кандидатами Петра Порошенка.

Результати, відображені на візуалізації демонструють, що на дострокових парламентських виборах 2014 року знову застосовується технологія «технічних партій».